- 6
 - 15 minut
 
				Składniki:
				
			- 150 g suszonej żurawiny Tablier Blanc
 - 500 g filetów śledziowych w oleju Ronde des Mers
 - 2 liście laurowe
 - 2 ziela angielskie
 - 6 goździków
 - pieprz mielony
 - 1 cebula
 - ½ szklanki oleju rzepakowego Rustica
 - 3 łyżki octu jabłkowego Rustica
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojoną cebulę umieścić na sitku i przelać wrzątkiem.
 - Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Zalewę zachować.
 - Zalewę wymieszać z olejem oraz octem jabłkowym, odstawić.
 - W misce przekładać na przemian śledzie z cebulą, żurawiną oraz przyprawami. Zalać zalewą i odstawić na cały dzień do połączenia się smaków.