Składniki:
				
			- 3 pojedyncze piersi z kurczaka
 - 1 jajko POLSKA KURKA
 - 1 łyżka mąki
 - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
 - 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich RUSTICA
 - ok 50 g tartego sera Grana Padano LES CROISES
 - 1/2 szklanki bułki tartej
 - sól
 - pieprz
 - olej rzepakowy RUSTICA
 
- 2 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 puszka pomidorów NOTRE JARDIN
 - 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich RUSTICA
 - 1 łyżeczka cukru trzcinowego TEVA
 - sól
 - pieprz
 
- 1 opakowanie mozzarelli LES CROISES
 - 2 garści tartego sera Grana Padano LES CROISES
 - świeża bazylia
 - makaron spaghetti TURINI
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić czosnek i podsmażać około 1 minuty, dodać pomidory w puszcze i przyprawy. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować ok. 10 minut pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną tworząc gęsty sos.
 - Filety przekroić wzdłuż, tworząc cienkie płaty. Rozbić je tłuczkiem do mięsa, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na kilka minut. Jajko wymieszać z mąką. Bułkę tartą wymieszać z serem, czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi.
 - Filety maczać najpierw w jajku z mąką, następnie w bułce tartej z dodatkami. Filety usmażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone filety odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy kawałek mięsa przykryć mozzarellą i tartym serem Grana Padano. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około2-3 minuty, aż ser zacznie się rozpuszczać.
 - Podawać z sosem pomidorowym, świeżą bazylią i makaronem.