- 2
 - 20 minut
 
- 400 g makaronu penne TURINI
 - 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 3 ząbki czosnku
 - 400 g pieczarek
 - 300 g świeżego szpinaku
 - ½ szklanki bulionu warzywnego
 - sól, pieprz RUSTICA
 - ser Grana Padano LES CROISES
 
1.Makaron ugotować al dente.
2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać plasterki pieczarek i smażyć kilka minut aż zarumienią się z obu stron. Dodać bulion i smażyć do odparowania wody. Usmażone pieczarki odłożyć na talerz.
3. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać posiekany czosnek, a po minucie szpinak. Smażyć aż szpinak zwiędnie i straci swoją objętość. Na patelnię Dodać podsmażone pieczarki i ugotowany makaron. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać tartym serem.