- 1
 - 20 minut
 
- 3 jajka POLSKA KURKA
 - 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 2 szalotki
 - 1 por (tylko biała część)
 - 2 ząbki czosnku
 - 150 g świeżego szpinaku
 - 2 łyżki wody
 - garść koperku
 - garść natki pietruszki
 - ½ awokado
 - 2 garści sera feta LES CROISES
 - sól, pieprz RUSTICA
 
1.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną szalotkę i por, gotować kilka minut mieszając co jakiś czas, dodać posiekany czosnek i gotować kolejną minutę.
2. Dorzucić posiekany szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Dolać dwie łyżki wody, gotować chwilę, aż szpinak straci swoją objętość. Za pomocą łyżki zrobić 3 wgłębienia na patelni i ostrożnie wbić jajka.
3.Jajka przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i gotować kilka minut aż białka się zetną a żółtka pozostaną płynne.
4. Na koniec udekorować plasterkami awokado, posiekanymi ziołami i pokruszoną fetą. Podawać z ulubionym pieczywem.