Składniki:
				
			- 500 g mięsa kurczaka bez kości (z udek lub piersi)
 - 1 cebula
 - 1 papryka czerwona
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki curry w proszku
 - 2 łyżki posiekanego drobno świeżego imbiru
 - 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
 - 1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej RUSTICA
 - 200 ml mleczka kokosowego
 - 250 g osączonego mango w lekkim syropie FRUIT STAR
 - 2 łyżki oleju RUSTICA
 - sól i pieprz
 - 250 g ryżu białego długoziarnistego tajskiego COMPTOIR DU GRAIN
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Mięso oczyścić ze skóry i błon i pokroić w kostkę. Lekko osolić.
 - Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną w paski paprykę, chwilę smażyć.
 - Dodać posiekaną cebulę i czosnek i smażyć mieszając 2-3 minuty.
 - Dodać imbir oraz przyprawy – curry, kmin rzymski i paprykę mieloną ostrą.
 - Kiedy przyprawy zaczną wydzielać intensywny aromat, dodać mięso kurczaka i smażyć mieszając kolejne 3 minuty.
 - Dodać mango oraz mleczko kokosowe.
 - Przyprawić solą i pieprzem i dusić na małym ogniu około 10 minut, aż mięso będzie ugotowane.
 - W międzyczasie ugotować ryż według przepisu na opakowaniu.
 - Podawać gorący z gotowym curry z kurczaka.