Składniki:
				
			- 100 g roszponki
 - 200 g pomidorków koktajlowych
 - 1/2 małej cebuli
 - 3 jajka POLSKA KURKA
 - 100 g tuńczyka w oliwie PECHE OCEAN
 - garść czarnych oliwek RUSTICA
 - 1 łyżka oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 - 1/3 łyżeczki suszonego oregano RUSTICA
 - sól i świeżo mielony pieprz
 - kilka kropel soku z cytryny
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, pokroić na 4 części.
 - Oliwki przekroić na pół, pomidory na ćwiartki.
 - Cebulę pokroić w cienkie plasterki.
 - Tuńczyka odsączyć z zalewy.
 - Na talerzu ułożyć roszponkę, pomidory, cebulę, jajka, tuńczyka i oliwki. Sałatkę skropić sokiem z cytryny, polać oliwą z oliwek.
 - Przyprawić oregano, solą i pieprzem.
 - Podawać ze świeżym pieczywem.