Składniki:
				
			- 200 g czekolady gorzkiej TABLETTE D'OR
 - 100 g masła LES CROISES
 - 3/4 szklanki cukru trzcinowego TEVA
 - 3 jajka POLSKA KURKA
 - 1/3 szklanki kakao WM
 - 1/2 łyżeczka soli RUSTICA
 
- 100 g czekolady gorzkiej TABLETTE D'OR
 - 1/2 szklanki ekstraktu z miąższu kokosa TABLES DU MONDE
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Dno tortownicę o średnicy ok 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę drobno posiekać W garnuszku rozpuścić masło. Do gorącego masła dodać posiekaną czekoladę, odczekać chwilę, a następnie dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się czekolady. Dodać cukier, jajka, kakao i sól i wymieszać.
 - Masę przelać do formy i piec około 30 minut. Wystudzić.
 - Przygotować polewę: czekoladę drobno posiekać. Z mleka kokosowego oddzielić gęstą białą część, podgrzać w garnuszku. Kiedy mleko sie zagotuje dodać czekoladę, odczekać chwilę a następnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Na ciasto wylać polewę czekoladową i schłodzić przez około 2 godziny.