- 12
 - 20 minut (+ 2h czas chłodzenia)
 
				Składniki:
				
			- 3 dojrzałe awokado
 - 5 łyżek syropu klonowego TABLES DU MONDE
 - ¼ szklanki masła orzechowego
 - ½ szklanki kakao EQUADOR
 - ¼ łyżeczka soli RUSTICA
 - 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej PLANTATION
 - ½ szklanki pistacji bez soli TOKAPI
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Miąższ przełożyć do blendera. Dodać syrop klonowy, masło orzechowe, sól i kawę. Blendować do uzyska gładkiej konsystencji. Dodać kakao i blendować dalej do wymieszania się składników i uzyskania gładkiej masy.
 - Masę przełożyć do pojemnika, przykryć i schłodzić przez 2 godziny w zamrażarce.
 - W tym czasie posiekać drobno pistacje.
 - Kiedy masa będzie schłodzona, formować z niej trufle i obtaczać w posiekanych pistacjach.
 - Można serwować od razu. Przechowywać w lodówce.