Składniki:
				
			- 8 plasterków boczku TRADILEGE
 - 150 g świeżego szpinaku
 - 3 ząbki czosnku
 - 8 jajek POLSKA KURKA
 - 1/4 szklanki śmietanki 30%
 - 1 szklanka pomidorków koktajlowych
 - 2/3 szklanki sera Emmental LES CROISES
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 - masło LES CROISES
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć. Zdjąć z patelni. Na patelni zostawić około 1 łyżkę tłuszczu. Podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki przez około 1 minutę. Dodać szpinak i smażyć aż zwiędnie i straci swoją objętość. Przyprawić delikatnie solą i pieprzem.
 - W dużej misce wymieszać razem jajka ze śmietanką. Dodać boczek, szpinak, tarty ser, pomidorki przekrojone na pół, przyprawić solą i pieprzem.
 - Przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Piec około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
 - Wyjąć z piekarnika, odczekać 5 minut i podawać.