Składniki:
				
			- 1 ciasto francuskie bezglutenowe CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
 - 9 jajek POLSKA KURKA
 - 3 plasterki szynki parmeńskiej TRADITIONI D'ITALIA
 - 3 plastry cheddara LES CROISES
 - szczypiorek
 - sól
 - pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
 - Ciasto pokroić na 16 równych kawałków.
 - 8 kawałków posmarować delikatnie wodą i położyć na nie drugi kawałek ciasta. 1 jajko roztrzepać widelcem i posmarować nim kawałki ciasta. Piec około 20 minut, aż ciastka się zarumienią. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Kiedy ciasta będą ostudzone, ostrym nożem delikatnie wyciąć środek ciasta, zostawiając cienką ramkę. Środek dopchnąć palcami do środka.
 - Do powstałych wgłębień włożyć kawałki sera i szynki. Wbić jajka.
 - Piec 15-20 minut, aż jajka będą gotowe.
 - Upieczone jajka przyprawić solą i pieprzem.
 - Podawać z posiekanym szczypiorkiem.