- 2
 - 30 minut
 
				Składniki:
				
			- 2 bułki
 - 4 jajka Polska Kurka
 - 8 plasterków łososia wędzonego Ronde des Mers
 - 2 łyżki kaparów Rustica
 - ¼ czerwonej cebuli
 - 4 łyżki serka białego do smarowania
 
Składniki na sos:
- 2 żółtka jaj Polska Kurka
 - 2 łyżki wody
 - 2 łyżki masła
 - 2 łyżki soku z cytryny
 - 2 szczypty soli
 
Dodatkowo:
- rukola
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Przygotować kąpiel wodną: nalać wody do garnuszka, na garnuszku umieścić miskę metalową, tak, żeby dno nie dotykało wody. Do miski przełożyć żółtka i wodę. Włączyć palnik, żółtka i wodę mieszać za pomocą trzepaczki, kiedy masa będzie gęstnieć dodać masło, mieszać aż ponownie zgęstnieje. Zdjąć z ognia, przyprawić cytryną i solą. Sos odstawić.
 - Przygotować 4 jajka w koszulce.
 - Bułki przekroić i lekko zgrillować. Każdą bułkę posmarować serkiem.
 - Następnie ułożyć plasterki wędzonego łososia i jajko. Polać sosem jajecznym. Ułożyć plasterki czerwonej cebuli oraz kapary. Podawać ze świeżą rukolą.