Składniki:
				Składniki na spód:
			- 250 g mąki BIO VILLAGE
 - 1 jajko POLSKA KURKA
 - 120 g masła LES CROISES
 - 1/2 łyżeczki cukru
 - 1 płaska łyżeczka soli
 - 2 łyżki wody
 
- 200 g szynki TRADILEGE
 - 200 g sera żółtego LES CROISES
 - 200 g śmietany 18 %DELISSE
 - 5 jajek POLSKA KURKA
 - pęczek szczypiorku
 - sól
 - pieprz
 
- 1 szklanka jogurtu naturalnego DELISSE
 - 1 ząbek czosnku
 - Garść szczypiorku
 
- Roszponka
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Wszystkie składniki na ciasto umieścić w malakserze i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
 - Formę na tartę posmarować masłem i posypać delikatnie mąką.
 - Ciasto rozwałkować i przenieść na formę, delikatnie docisnąć do dna i brzegów formy. Odkroić nadmiar ciasta. Ciasto ponakłuwać widelcem , przykryć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą i piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
 - 4 jajka ugotować na twardo. Szynkę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce. W misce wymieszać śmietanę, 1 surowe jajko, żółty ser i szynkę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i wymieszać. Nadzienie przełożyć na podpieczony spód. Na nadzieniu ułożyć plasterki jajka.
 - Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
 - Podawać ze świeżą roszponką i sosem jogurtowym.