Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Dno tortownicę o średnicy ok 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę drobno posiekać W garnuszku rozpuścić masło. Do gorącego masła dodać posiekaną czekoladę, odczekać chwilę, a następnie dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się czekolady. Dodać cukier, jajka, kakao i sól i wymieszać. Masę przelać do formy i piec około 30 […]
Rodzynki i żurawinę zalać likierem i odłożyć do nasączenia. Mleko wlać do garnka z grubym dnem. Laskę wanilii przeciąć na pół, wybrać ziarenka i dodać do mleka. Pozostałą część wanilii również dodać do mleka. Jajka zmiksować ze śmietaną na gładką masę i powoli wlewać na gotujące się mleko. Ponownie zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około […]
Ciasto kruche: Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w malakserze i wyrobić. Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 4 mm i wyciąć kształt pisanki. Z resztek ciasta zrobić wałek i przykleić go do brzegów ciasta. Ciasto ponownie schłodzić w […]
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Odłożyć. Szpinak przełożyć do garnka. Podgrzewać, mieszając co jakiś czas, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Około 2 minut. Następnie szpinak zmiksować na gładki mus. Blachę o wymiarach 20×30 wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Następnie cały czas ubijając […]
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni. Przestudzić i posiekać. Ciasto francuskie rozwinąć. Cukier trzcinowy wymieszać z cynamonem i solą. Ciasto posmarować roztopionym masłem i posypać mieszanką cukru i cynamonu. Zwinąć w rulon, zwijając od dłuższego boku. Rulon pokroić na plasterki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając […]
Migdały zmielić na mąkę (nie mielić zbyt długo, żeby nie powstała pasta). Mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, sodę i sól, wymieszać razem. Jajka, śmietankę, mascarpone i cukier, wymieszać razem za pomocą miksera. Do mokrych składników dodać suche i wymieszać. Patelnię posmarować delikatnie olejem kokosowym. Łyżką nakładać porcję masy na pankejki i smażyć na średnim […]
Mango obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do blendera i rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i zblendować. Podawać udekorowane plasterkiem pomarańczy i szczyptą cynamonu. […]
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Migdały zmielić na mąkę (nie mielić zbyt długo, żeby nie powstało masło migdałowe) Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Odstawić. W drugiej misce ubić miękkie masło z cukrem i ziarnami wanilii. Dodać skórkę z cytryny i żółtka, wymieszać. Dodać sok z cytryny, ponownie wymieszać. Następnie dodać ricottę […]
Do rondelka przełożyć olej kokosowy, miód, masło orzechowe, sól i cukier trzcinowy. Podgrzewać i mieszać do połączenia się składników. Migdały i pekany posiekać, wrzucić do dużej miski. Dodać pozostałe składniki: płatki owsiane, pestki dyni, nasiona słonecznika i cynamon. Dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać masę z rondelka i dokładnie wymieszać Masę wyłożyć na blachę wyłożoną […]
Daktyle namoczyć na kilka godzin w wodzie mineralnej. Po tym czasie odsączyć. Migdały, orzechy i wiórki przełożyć do blendera i porządnie rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i miksować do uzyskania jednolitej masy. Z masy formować małe kulki wielkości orzechów włoskich. Kulki obtoczyć w kakao, wiórkach lub rozdrobnionych pistacjach. Gotowe trufle odłożyć na kilka godzin do lodówki. […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.