Orzechy uprażyć na suchej patelni. Fasolę z puszki dokładnie wypłukać i odsączyć na sicie. Do miski blendera przełożyć fasolę, orzechy, kakao, cynamon i sok z cytryny. Blendować do rozdrobnienia składników. Następnie dodać olej kokosowy, oraz syrop klonowy i ponownie zmiksować. Stopniowo dodawać napój owsiany, do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodać więcej mleka. Mus […]
Orzechy nerkowca zalać zimną woda i odstawić na noc. Spód: do blendera przełożyć orzechy i dokładnie rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i blendować do uzyskania w miarę gładkiej masy. Dno tortownicy o średnicy 16 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować olejem kokosowym. Wyłożyć orzechową kruszonkę, wklepać w dno tortownicy i wyrównać. Nerkowce wypłukać i odsączyć. […]
Mak wypłukać, namoczyć na noc. Gotować ok. 40 minut na małym ogniu. Przecedzić i zmielić na maszynce o drobnych oczkach. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mak i wymieszać. Dodać ekstrakt waniliowy, kaszę manną, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę. Piec ok. 80 […]
Śliwki i figi pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski, zalać winem i odstawić. Orzechy laskowe uprażyć – rozsypać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić na ok. 8 minut do pieca, rozgrzanego do 200 st. C. Po tym czasie, orzechy przełożyć do ściereczki i energicznie ocierając pozbawić skórki. Masło roztopić w garnku. Dodać […]
Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na sicie a następnie przelać wrzątkiem. Przełożyć do rondelka, zalać napojem migdałowym, dodać cukier, cynamon i sól. Zagotować, a następnie gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 10-15 minut. Zdjąć z ognia i trzymać pod przykryciem jeszcze około 5 minut, żeby kasza napęczniała. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Gruszki przekroić na […]
Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę na muffinki wysmarować cienką warstwą oleju i odstawić. Wszystkie składniki oprócz dżemów przełożyć do misy blendera i wymieszać, aż powstanie kulka ciasta. (Ciasto można również wyrobić ręcznie: posiekać masło z suchymi składnikami, a następnie szybko, ale krótko wyrobić). Do formy na muffiny nakładać porcję ciasta wielkości orzecha […]
Orzechy bez skórki zmiksować w malakserze na drobny piasek. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, cukier puder i dokładnie zmiksować do połączenia. Dodać masło, żółtka, ekstrakt z wanilii. Dokładnie zmiksować do otrzymania gładkiego, kruchego ciasta. Ciasto owinąć w folią spożywczą. Schować do zamrażarki na około 3 godziny. W tym czasie przygotować nadzienie jabłkowe. Jabłka wymieszać […]
Śliwki pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnuszka, zalać rumem. Zagotować, a następnie zdjąć z ognia i odstawić na około godzinę. Spód: Masło i ciastka owsiane przełożyć do malaksera i rozdrobnić. Tortownicę o wymiarach 25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą z ciastek wyłożyć dno tortownicy. Piec przez około 10 minut w temperaturze 175 stopni. Masa […]
Rozgrzać piekarnik do temp. 160 st.C. Kwadratową foremkę 21×21 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować dno i boki masłem, i oprószyć lekko mąką. Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do metalowej miski. Ustawić miskę na garnku z wrzącą wodą i rozpuścić czekoladę na parze (miska nie powinna dotykać wody). Suszone śliwki pokroić na ćwiartki i […]
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Czekoladę posiekać na małe kawałki. Mąkę i sodę wymieszać. W oddzielnej misce zmiksować masło stopniowo dodając cukier. Do masy maślano-cukrowej dodać jajko, mąkę, kakao, posiekaną czekoladę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i ułożyć na blaszce. […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.