Tortownicę o średnicy 22 cm wysmarować masłem. Zmielone herbatniki i migdały wymieszać ze stopionym masłem i powstałą masą dokładnie wykleić dno i częściowo boki tortownicy. Schłodzić w lodówce na czas przygotowywania masy serowej. Czekoladę (75 g) roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić do wystygnięcia. Ser mascarpone i serek śmietankowy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką […]
Kaszę wsypać do rondelka i wlewając gorącą wodę z kranu płukać energicznie mieszając dłonią, do czasu aż woda będzie klarowna. Odcedzić, wlać mleko, przykryć i zagotować. Gotować przez ok. 8 minut do miękkości kaszy, aż wchłonie cały płyn. Ugotowaną kaszę przełożyć do stojącego pojemnika blendera, dodać sok jabłkowy, 1 łyżkę miodu i długo oraz cierpliwie […]
Rozgrzać piekarnik do temp. 180 st. C. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Suszoną morelę pokroić w drobną kosteczkę. Mąkę przesiać wraz z sodą oczyszczoną do osobnej miski. W dużej misie utrzeć masło z cukrem trzcinowym. Dodawać po jednym jajku, a następnie kolejno: ekstrakt waniliowy, mąkę z sodą, płatki owsiane i morele z żurawiną – […]
Sposób przygotowania: Ciasto na pierogi: Mąkę przesiać do miski, dodać sól. Do zagotowanej wody dodać masło i mieszać do roztopienia. Stopniowo wlewać do mąki, mieszając drewnianą łyżką. Dodać jajko i połączyć wszystkie składniki, zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na 30 minut. Farsz: W garnuszku zagotować mleko z miodem, […]
Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mąkę wymieszać z cukrem, solą i sodą. Dodać kawałki zimnego masła i posiekać. Następnie dodać jaja i miód, po czym szybko zagnieść, aż powstanie gładkie, i elastyczne ciasto. Ciasto podzielić na 4 równe kawałki, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. Okrągłą blachę […]
Wszystkie składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej.2. Borówki rozmrozić, część odłożyć do dekoracji, resztę zblendować z cukrem na gładką masę. 3. Wszystkie składniki na sernik, oprócz borówek i składników na masę śmietanową wymieszać za pomocą miksera. Nie mieszać zbyt długo, żeby nie napowietrzyć masy. 4. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem […]
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Formę na muffinki wypełnić 12 papilotkami. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, wymieszać, odstawić. W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem trzcinowym i cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. Mieszankę mąki dodać w dwóch partiach do masy miksując na […]
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubić z cukrem. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą korzenną. Dodać mielone migdały i dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać jajka z cukrem, oraz tartą marchewkę i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą łyżki. Tortownicę o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki […]
Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sito. Miękkie masło ubić z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijając dodawać pojedynczo jajka. Następnie dodać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do papierowych papilotek do 3/4 wysokości. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone babeczki […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.