Składniki:
				
			- 1 opakowanie ciasta kruchego niesłodzonego TABLIER BLANC
 - 3 gruszki
 - 1 opakowanie sera Camembert de Pays LES CROISES
 - 1/3 szklanki orzechów włoskich TABLIER BLANC
 - 4 łyżek octu balsamicznego RUSTICA
 - 2 łyżki miodu gryczanego NID D’ABEILLE
 - 2 garści rukoli
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
 - Ser brie pokroić w plasterki.
 - Ciasto kruche ułożyć na blaszce, nakłuć widelcem i piec przez 10 minut. W tym czasie, obrać gruszki, wyciąć gniazda nasienne i każdy owoc pokroić w ósemki.
 - Gruszki, ocet balsamiczny i miód smażyć na wolnym ogniu przez 5 minut cały czas przewracając gruszki, aż delikatnie zmiękną.
 - Na upieczonym spodzie ułożyć na przemian gruszki i ser.
 - Posypać orzechami, wstawić do piekarnika na kolejne 5 minut.
 - Podawać z rukolą.